Thursday, July 31, 2008

WOW! Durian dlm durian???!

Posting cik Fizza ke group ada2aje
Kepada kawan2 sekelian,

sila la menjamu selera...hehehehe tengok aje lah...
Balik kg minggu lepas, nenek beli byk durian, sampai 2 bakul,
jadi sebakul tu anta kat umah.

hurm apalagi la kitorg dok jamu dorian tiap2 hari...
ehem antu, pak mus.. sori la .. bagi gambo je la....

tapi tgh sedap2 makan.. mase tgh kupas.. baru terperasan salah satu durian tu
kembar siam lagiii,durian dalam durian, yg pelik tu siap durian yg dlm durian tu
ada biji nye lagi seulas plak tuh, tapi satu lagi yg menarik nye durian nie...
satu bahagian tu rase manis, sedap je..
satu bahagian plak masam (bole wat tempoyak) satu bahagian plak tawar...

hurm pelik kan.. kalau nk tau ni la 1st time fizza jumpe durian serupe gini...



video





Deerland Park At Lanchang , Pahang

Posting Cik Fizza di group ada2aje
Deerland, Lanchang..

Ahad miggu yg lepas, fizza berkesempatan ke Deerland , Lanchang.
(dalam pada ayah sakit2 tu pun di larat kan gak tuh)
Kebetulan baru lepas kenduri kawin org kg. Sudah alang2 ke Lanchang, fizza pun suggest dekat ayah dan mak pergi jengok2 sat dekat Deerland Lanchang (yg di sebut2 kebelakangan nie).

Hurm, well nak tulis / cerita panjang2 pun tak guna...
hanya gambar berikut saje lah yang mampu "menggambarkan" keunikan Deerland Park.

Perjalanan dari Pekan Lanchang ke Deerlang Park ni lebih kurang 11/12km (dlm 30mnt perjalanan.. kalau bawak slow2)
heehehehe sebab jalan kampung.. so kena la bawak slow2 .. kalau tak.. rosak tayar kete kang.

Sepanjang perjalanan ke Deerland Park, anda akan terpegun dgn "keNATUReran" alam semula jadi nya. Fizza terpegun dengan keunikan rumah org2 asli nie.. walaupun ada yang telah moden rumah nye, namun ade juga yang masih kekal dengan kulit2 kayu sahaja. Sungguhpun begitu memang nampak cantik. (well mostly rumah org asli) sbb berdekatan dgn kg org asli.

Bila tiba di Deerland , fizza smpat berkenalan dan menemuramah ower Deerland tuh.
Orang nye memang peramah, walaupun fizza cakap just nak tengok2 saja, dia masih sudi memberi kami masuk dan bergambar dgn haiwan2 yg berada disana.

Mengikut kata En. Abdullah (kalau tak silap) kebanyakan yang datang kesini adalah touris dari luar negara. Keluasan tanah adalah sebyk 12ekar dan bermacam2 haiwan terdapat didalam nye. Ada beruang , yang dikatakan paling jinak di dunia . Ada burung unta, kera, kancil, ayam hutan, burung merak, dan sudah semestinya la Rusa,dah nama pun deerland kan. Terdapat rusa2 dari negara taiwan/korea, ada juga dari seberang. dan dikatakan rusa dari seberang yang palin jinak. Pelancong2 juga dibenarkan memberi makan kepada haiwan2 ini.

Kepada yang berminat untuk pergi bercuti disini, mereka juga ada menyediakan khemah2 untuk
menginap dan merasai alam semulajadi.
Untuk bayaran melawat Deerland :

Dewasa : RM5
Kanak2 : RM3 (bwh 12thn)
bawah 3tahun percuma

Utk sewa tapak sahaja : (peralatan semua sendiri) RM10 seorang
Utk pakej 2hr 1 mlm : (25org dan keatas shj) RM50-60 seorang













Top posters - sehingga July 31, 2008

This month
1946 siti.r...@mastra.com
1372 hantuka...@ada2aje.com
1304 pak...@ada2aje.com
1262 ain_ndz
1064 leenpi...@ada2aje.com
977 mel...@ada2aje.com
707 mazlihan othman
573 ina
421 Faizal
366 ayu

All time
19144 ain_ndz
9528 melati
8302 HANTUKACAK
7932 LEEN
6880 Pak Mus
5582 Faizal
5439 ayu
4984 Siti Roha
4281 johan
4164 mcik...@gmail.com

Thursday, July 24, 2008

Pendaftaran: seminggu sahaja lagi


Lagi seminggu ada2aje group akan dibuka semula keahliannya.

Beberapa kriteria telah ditetapkan untuk kemasukan ahli baru, di antaranya ahli baru perlu mengisi borang permohonan.

Borang telah siap cuma mungkin ada yang perlu ditambah sedikit.

Diharap dengan cara ini dapat mengurangkan kemasukan spammer kedalam group ada2aje yang semakin fames seantero dunia cyber.

Ubat gegat akan naik harga!

Tuesday, July 15, 2008

Kenapa ya..

Kenapa ya...
kadang-kadang kita berbuat sesuatu kerana org lain..
kita cuba sedaya upaya memenuhi keinginan & permintaan org lain..
Walaupun terkadang kita tak setuju
Kadang2 rasa nak memberontak..
Tapi kita berusaha jugak utk memuaskan hati org lain..
Cuma..
Patutkah bila kita dah cuba sedaya upaya
Dibelakang org lain itu, kita buat sesuatu yg kita tau org tu tak suka
Sebab kalau buat kat depan org tu..
Kang trajedi lak berlaku..
Tapi kan..
kdg2 tu tak semena2 jer apa yg kita tak org tu tau..
last2 dia akan tau jugak..
kenapa ya..
Tulah kan..
kadang2 manusia ni inginkan lebih dari yang ada digenggaman..
Namapun manusia kan..
Bagi mel.. mel cuba melakukan yg terbaik..
depan, belakang, kiri, kanan adalah sama..
apa yang berlaku di depan.. itulah berlaku di belakang..
apa yang berlaku di kiri.. itulah yang berlaku di kanan..
Tapi tulah kan..
kdg2 kita tersilap..
Kesilapan kita sendiri sukar kita lihat
Kesilapan org lain mmg mudah dikesan
Tapi..
Siapalah kita utk meletakkan kesalahan dibahu org lain..
Sedangkan kita... bukanlah insan yg sempurna


Mel~~
i'm a human.. i hope i behave like a human..
i eat, sleep, breathe.... and i cry....

Theater Romzi Juleha








Salah seorang member ada2aje (Rozzie), telah terlibat dengan theater pentas Romzi Juleha. Theater ini dipentaskan di Theatre Studio, Singapore pada Jjuly 12&13, 2008.


Link

Monday, July 14, 2008

Hari keluarga ada2aje (dari pda melati) part 2





p/s: mcm biasa xde desscription. biar org tertanya2. gambar menceritakan segala2nya. smlm tercicir 4 keping ni pasal line celcom broadband x berapa nk ok, mcm biasa. posting dari hantukacak akan menyusul, nampak ada 3 draft tu huhu.

ADA2AJE..FAMILY DAY AT KEM LEMBAH GENTING

Salam ada2aje buat semua, alhamdulillah ADA2AJE FAMILY day berlancar dgn cukup sempurna..tempat pun amat hapening..selesa...dah kos rendah..terima kasih kepada ZULPJJ (selaku tourist guide) , LEEN (PA event) , PAK MUS ,FAIZAL, MEL , FIZZA , AIN , RASIS , juga kepada ahli keluarga masing masing yg turut memeriahkan ADA2AJE FAMILY DAY. tak lupa juga kebada BESTBALL (tetamu mengejut utk mel) kerana sudi hadir....memang lucu tgk muka boss bila bestball diperkenalkan..cuak jer...huhuh... disertakan sedikit gambar...buat kenangan dan tatapan bersama....enjoy......

p/s maaf kalau ader typing error...tak larat nak semak balik....


konvoi dari klang berkumpul di rawang...sambil
menunggu bestball isi minyak....

setelah berkumpul di shell batang kali...konvoi (6 buah kereta)
bertolak ke kem lembah genting

dalam perjalanan..jumper bola golf terbesau ....







tiba di kem lembah genting...sekita jam 1030hrs..walaupun tourist guide
ble terlajak....salah masuk pintu...boss plak kona nak bagi touris
guide ke depan..yg lain pun ikut boss gak kona...haruu..huhuh....



ahli majlis tertinggi menganyam tiba..
dari kiri..kak pon,mel, leen & fizza



isteri pak mus...dan kak pon...sibuk menyediakan juadah...
abg ball dan mama pingu tgk jer..huhuh

penuh meja dgn makanan.....



pertemuan paling sensasi....mel akhirnya....bertemu jua dgn best ball...
senyum lebar abg ball..kene salam ngan mel..pezal kat blakang...
genggam penumbuk jer..huhuh..

tak sampai seminit dah mesra?..peluk2 plak tuh...wahhh...


aksi ketua arang.....kipas pul ala survival gitu

org paling jauh tiba..datang dari N9...ain dan wms...


zullpjj memberikan taklimat membakar kerang dan kepak ayam..
sambil menyelitkan kisah menternak arnab..dan biss bawak lori..huhu


layanan istimewa...bestball sedang melayan khumairah..
makan laksa anak aku....huhuhu

berbaju oren(rasis) dan berdiri tudung putih (bakal isteri rasis)..
tak sabar nak terkam kerang bakar pak mus....


abg ball...sibuk melayan khumairah ..sambil baca paper dan makan laksa...
kuat makan gak ball nih...huahhahaaha

WMS menyudu bihun gorengan ain..dgn gaya ala2 zed zaidi..
sekali makan..pasti rasa insaf..heheheeh

selepas kenyang...bal dan kak pon pun..mulalah menganyam..
rasa rasa ader 4 bakul dapat..huhuhu

dari blakang..bos membuat aksi bersantai paling sensasi..
ble hantar kat majalah mangga...khumairah..insan paling
seronok main air..walaupun sejukkkk giles

senyum lebar boss ....

posing lagik


up side down pun suker..huhu...18 sx nih

tah aper la yg boss sonok sgt tuh...

tak penat ker pezal..asik sengih jer..hehhe

pandai posing anak aku nih..huhuh

antu kacak dan family

huhuh..18sx lagi nih....


gambaran kemah makan dan tempat mandi....

aper yg geram sgt tuh boss?
sonok jer khumairah...tak nak brenti main air...

aksi terbang dari khumairah.....

terbang sambil posing....

dari kiri...mel..kak pon..antu.....khumairah...dan faizal


jalan berdua2an...ain dan wms....tah aper dicari tu pun tak tau lah







anak2 zulpjj..terapung..dgn life jacket...rambo kasik pinjam free....
tq rambo

suasana di jeram...deras airnye..sejuk plak tuh....huhuh

aksi minah kenyang...

anak zulpjj...11 bulan lau tak silap.....(bantal pak mus sponsor)...

pak mus ..setelah kepenatan memBBQkan kerang dan kepak ayam

bising pun...budak nie lenaa jer.....selesa bangat bantal pak mus...

depan..isteri pak mus....peramah org nyer....
yg kat blakang tuh....jgn kata ramah..tukang habiskan kerang bakar jer..huhuh

selesai mandi....

hasil kutipan ...antu gak yg jumper...sedap giles isinya....huhuh

mendengar taklimat dari zulpjj ..tentang cara nak kopek doyan....

baju merah..zulpjj....ish..payah btul kan pakaikan baju..
kak pon sampai kene berdiri....

pertandingan mengopek doyan...


pak mus menahan geram (muka dah ijau)..setelah ain menumpahkan milo
yg panas kat peha pak mus ketika sdg asyik nak kopek doyan

seksa gak nak kopek doyan fresh nih

juara makan sosej...




tak pernah lepas sosej dari tgn ain...

minum air panas..setelah penat berendam....

anak2 zulpjj dan anak2 pak mus..

antara makanan yg ada...

antara org yg sibuk di "dapur"..rajin org rumah pak mus nih

kepenatan berendam..sampai tudung pun naik rebeh..huhuh


chief BBQ kehausan

anak2 pak mus


mana suma org?....mandi ler...wat per lagi

menjamu makanan ringan di waktu petang

tokey kantin...huhuh..ada gaya

lepas sosej..bedal bihun plak....puji bihun sendiri bawak..huhu

jumper lagi sebijik doyan...antu jugakkk

hujan mula turun...sekitar jam 5 ptg.....lebat gilos

alam flora (last minute lantik...) sedang memulakan tugasan


time ujan2..sempat zulpjj masak megi...hhuhuh..sedap jer..
nak mintak segan la plak...

tah apa la si ball ngan pak mus nganyam nih....sampai muncung2


dari kiri..mel, faizal,pak mus, dan bestball

si ain ngade2 nak suh wm payungkan...huhuhu


bersiap2 untuk pulang....ujan masih lebat

terkedu khumairah kene grip ngan ain....huhuh...


anak bapak

seronok boss menganyam ngan wms...sampai gelak besau boss

ain sedang mengelentong boss..melopong mulut mel


dari kiri blakang...wms, ain, kak pon dan khumairah, pak mus, faizal, mel
yg depan zulpjj, dan isteri, dan isteri pakmus

bergambar sebelum pulang..aksi panca sitara(dipaksa oleh bini pakmus).....
wms senyum bukan main lebar....ada can ble dtg lagik..

tangkap basah.....berdua2an lam kete sewaktu hujan...
telah dipastikan..merek tak cari remote...


dalam perjalanan balik...sempat singgah kat sungei tua dam (lau tak silap)
view memang cantik...

akhir kata...terima kasih SEMUA.....