Thursday, December 18, 2008

Nak jadi top poster punya pasal




p/s: sape lah tuu :P

Wednesday, December 17, 2008

[POLL] Sekolah satu aliran

Congratulation mel!

ada2aje@googlegroups mengucapkan selamat berkonvo kpd melati.
moga bergembira dihari graduasimu ini. bersyukurlah ...



p/s: baca juga entri dr blog melati

Tuesday, December 9, 2008

Korban - The Process

video



p:s/ video ehsan pakmus. den tolong up'an yo

Potret dari hujung dunia..

Salam semua.. hari ni Selasa 9/12/08 di NZ baru raya haji. Kebetulan pulak mel terpaksa pergi order jubah utk konvokesyen di Art Centre pagi2 tadi. Art Centre tu berhadapan dgn Museum.. so kesempatan tu diambil utk beraya di museum pg2 hari.. pastu barulah pergi ke rumah member mel utk rumah terbuka.. Ini sebahagian dari gambar2 di museum yg mel pergi td... hehe.. enjoy dan mari kita belajar bahasa Maori... sedikit sebanyak barula kita tau mmg org Maori ni adik beradik org melayu.. dan certain perkataan melayu kita datang dari mana.. :D

Mummiaaaa...

Telefon ni kepunyaan dua org tua di atas ~ Fred & Myrtle (mati dah..).. lawa kan..
diperbuat dari paua shell..



Rumah tinggalan dua org tua tu.. kat dinding penuh dgn paua shell.. lawa giler

Rumah tradisional org Maori


Hehe.. sila bersihkan otak anda... :P

18sxxxx... :P

Sejarah peninggalan org Maori

Basikal terbang??


cute minah ni naik beskal..sape nak tumpang? :P

Monday, December 8, 2008

Selamat Hari Raya Aidil Adha


Buat semua di ada2aje & semua umat Islam di mana jua berada..

Hayati dan hargailah setiap pengorbanan yg dilakukan utk kita
sama ada dari Ibu bapa, keluarga, guru, sanak saudara, sahabat & setiap insan-insan di sekeliling kita.. Mungkin tanpa kita sedar, pengorbanan mereka terlalu berharga di dalam kehidupan kita.. dan tak mampu kita balas hingga ke akhir hayat kita.. Semoga hidup insan2 itu sentiasa di dalam lindungan Allah dan di dalam limpah rahmatNYA sentiasa... AMIN..

~Hayatilah erti pengorbanan sebenarnya~



Saturday, November 29, 2008

Matches Calendar by Yurko Gutsulyak

Matches Calendar by Yurko Gutsulyak

Unique calendar made of matches by Ukrainian designer . The matches are real and the construction of the calendar is absolutely safe.

Each page is a month and it looks like a comb made of matches that correspond to the days.

Matches Calendar by Yurko Gutsulyak 2

Matches Calendar by Yurko Gutsulyak 3

Matches Calendar by Yurko Gutsulyak 4

Matches are dipped in a special chemical solution and covered with sulphur, striking surface stripes are applied on both sides of a stand base.

Matches Calendar by Yurko Gutsulyak 5


p/s: cantik.....

Wednesday, November 19, 2008

Majlis Khatam Al-Quran & Penyampaian Hadiah 2008


Gambar2 adik bongsu kak long semasa Majlis Khatam Al-Quran & Penyampaian Hadiah 2008 
di Summit Hotel pada 9/11/2008

best kan buat majlis macam ni kat hotel.. barulah rasa gah!!
Tahniah kepada adik2 yang berjaya!!














Monday, November 17, 2008

Lunch @ Tg. Harapan

Tengahari tadi mel, kak long, kak pon & antu lunch sesama kat Tg. Harapan, Port Klang..
hihi..best..best kak long belanja.. mekasih kak long.. lain kali belanja lagi ekk..
Inilah menu kami.. kak long makan paling sikit.. antu makan paling banyak.. hehe..



Best betul makan.. ais limau asam tu mmg power.. ingat nak bungkus..
segan lak kat kak long.. :P




Align Center
Makanan antu dan mel... ishh... dalam sekelip mata jer...



Inilah hasilnyer.. licin... mel jd juara.. hihi.. bukti kt boss mel makan bnyk dah.. :P




Ish.. ish.. antu takkan tak cukup lg.. licin dah pinggan nak pau ikan bakar kak pon lak..



Sedondon.. macam janji2 lak mel pakai sedondon dgn kak long... merah itam.. :)
Lain kali kita makan2 lagi ekk.. org lain jgn jeles... jom..jom..

Sunday, November 9, 2008

Thursday, November 6, 2008

CHROME VS IE


 
 
Chrome vs IE
ResultsChromeIE
Security:188 67.55%147 32.45%
Speed:13687.17%155 12.83%
Stability:124 72.45%113 27.55%
User interface:02 75.85%91 24.15%
By chart You can see that Google Chrome is far better than Internet Explorer in all categories. No thinking here.